Виявили підпільний цех з виготовлення салатів “по-корейськи”: продукцію збували на ринках Дніпра

На Дніпропетровщині викрито налагоджену схему з виготовлення та реалізації небезпечної харчової продукції, повідомляє сайт Січеслав Info з посиланням на відділ комунікації поліції в Дніпропетровській області.

Зловмисники організували у м. Дніпро цех з виготовлення салатів «по-корейськи». Недоброякісну продукцію розповсюджували на споживчих ринках регіону. Потужність виробництва складала близько 50 тон харчової продукції, що забезпечувало організаторам щомісячних прибутків у сумі 900 тисяч гривень.

Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області викрили та припинили діяльність підприємства, учасники якого протягом останнього року займались виготовленням та збутом недоброякісної продукції. Цех організували у орендованому приміщенні та, з метою його безперебійної діяльності, залучили до виробництва близько десятка осіб. Потужність цеху складала близько 50 тон готової продукції щомісячно на суму 900 тисяч гривень.

Виготовлялися та фасувалися овочі в умовах явного порушення санітарних норм. За результатами проведеного лабораторного дослідження салатів «по-корейськи», виявлено кишкову паличку, яка при вживанні в їжу є небезпечною для здоров’я людини. Збували зловмисники продукцію «власного виробництва» на ринках м. Дніпро та області, включаючи мережу відомих супермаркетів.

У рамках відкритого за ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України кримінального провадження, проведено санкціоновані обшуки у виробничому приміщенні та за юридичною адресою товариства.

Як результат, оперативники УЗЕ вилучили 4,5 тони готової продукції, етикетки ТМ, штрих-коди, бухгалтерську та чорнову документацію. На даний час на дослідження відібрано зразки готової продукції. Слідчі дії тривають, встановлюються всі учасники, які можуть бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.